Grizzly ve Black Bears arasındaki fark

Grizzly-Siyah ayıları

olduğunu sık sık düşünecektir. Sık sık karıştırılan iki tür ayı, ızdırap ve kara ayılardır. Tabii ki çoğu insan muhtemelen adlarının hemen hepsinden farklı olduğunu düşünebilir, ancak bu hayvanların birbirlerine yan yana yerleştirilmiş fotoğraflarını gördüğünüzde tamamen zorlaşır. Çok yakından göründüğü sürece birbirini ayırt etmek zordur. Dahası, onların farklılıkları yalnızca fiziksel görünümde değildir. Davranış açısından da birbirlerine benzemezler.

Hem siyah hem de ayı ayıları Kuzey Amerika'ya özgüdür. Ursus americanus adı verilen tür, en yaygın tür ayı olarak kabul edilir. İkincisi, Ursus arctos horribilis türü olarak da bilinir, en çok değişen ayı alttür çeşitlerine sahiptir. Grizzlies sadece Kuzey Amerika'da değil, aynı zamanda Avrupa'da ve Asya'da da bulunur. Siyah ayılar, diğer taraftan, çoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve bazen Meksika'daki kuzey-batı bölgelerindedir.

Fiziksel profil açısından grizzly ayıları, uzun bekçi saçlarının hafif ucu nedeniyle genellikle 'grizzled-looking' daha fazladır. Renkleri sarışın kahverengiden siyaha değişir. Kara ayılar, adından da anlaşılacağı gibi, siyahla sınırlı değildir. Izgaralar gibi, ışın sarışından jet siyahına kadar değişirler. Çoğu göğüs bölgesinde hafif gölgelerle doludur. Boy ile ilgili olarak, ızgaralar siyah ayılardan nispeten daha büyüktür. Erkek ızgaraların ağırlığı yaklaşık 500, kilo ve dişi 160'dır. 800 libre kadar büyük olabilirler. Pençelerinde ortalama 1 metre boyundur. Siyah ayılar en fazla 400 lira ağırlığa sahip olabilir. Omuza 75 metre. Grizzlies'in belirgin ayırıcı özelliklerinden biri, daha kaslı bir çerçeve ile ortaya çıkan omuz kamburları olacaktır. Pençeleri, sadece yaklaşık 4 santimetre olan siyah ayılardakilere kıyasla 5-10 santimetrede daha uzun gözüküyor. Siyah ayılardan ızgaralara bahşetmenin başka bir yolu, yüz profilleri aracılığıyla yapılır. Birincisi, gözler ile burun ucu arasındaki boşlukta belirgin bir depresyona sahiptir ve yuvarlak, oldukça kısa kulaklara sahiptir; ikincisi, alın ve burun ucu arasında, kulaklar ile sivriltilmiş ve burundan daha büyük olan bir çizgiye sahiptir. Grizzlies '.

Grizzlies doğasında yalnızdır. Siyah ayılar, kolay bir yemek aramak için insan topraklarında gezinmeye daha eğilimli. Her ikisi de bitkiler ve et, özellikle de geyik, karibu, koyun, bizon, balık ve elk beslenir. Grizzlies bazen siyah ayılar ve siyah ayılar, diğer küçük ayılar üzerinde avlanır. Dahası, siyah ayılar, insanlara yenilebilir et davranma eğilimindedir. Diğer yırtıcılardan farklı olarak, ikisi de tıkanıklık içinde beslenirler ve genellikle avlarının kalıntılarını yaymazlar.

Nüfus açısından, siyah ayılar sayısı daha fazladır. Normalde 3 yaşındayken çoğalabilirler. Genellikle bir seferde 2 yavru üretirler. Çileden ayılar, üreme olgunluklarına 5 yaşında erişirler ve aynı anda 2 yavrusa kadar üre- tebilirler. Bununla birlikte, çevresel koşullardan ötürü yetişkinliğe erişmek için çok fazla yavrunun hayatta kalması muhtemel değildir.

Özet

  1. Grizzlies ve siyah ayılar Kuzey Amerika'da bulunur. Alt tiplere Asya ve Avrupa da bulunur.
  2. Grizzlies, muadillerinden daha büyük. Kaslı bir çerçeve ile ortaya çıkan farklı bir omuz kamburları var.
  3. Grizzlies yalnızdırken, siyah ayılar gıda aramak için insan topraklarında dışarı çıkma eğilimindedir.
  4. Her ikisi de bitkiler ve hayvanlar üzerinde beslenirler. Siyah ayılar insanları yiyecek gibi görmek eğilimindedir.
  5. Siyah ayılar, ızgaralara oranla daha fazladır. Her ikisi de litre başına 2 yavruluk üretebilir.